divendres, 2 de novembre del 2007

Exposició de cultura grega


Divendres passat, vam anar de sortida al castell de Can Mercader, on hi havia una exposició de mitologia grega. Veritablement em va sobtar molt diferents objectes i l'exposició en concret.
Primer perqué era falta de fundament,i la critico negativament perquè aquesta sortida ens hauria d'haver servit per ampliar els coneixements com alumnes estudiants de cultura i mitologia grega, i només vam trobar col·locats cartells on les explicacions eren molt limitades i senzilles (d'aqui també podriem extreure com a critica positiva, que la senzillessa dels cartells es deguda a que tothom pugui entendre'ls).
Una altra crítica és que la durada de l'exposició,a més a més, sense guía, no va prolongar-se més de 15 minuts. Però el que més em va sobtar, va ser, que a cada exposició d'un Déu, hi havia objectes desde l'antigüetat fins a l'actualitat que representaven la temática del Déu. Per exemple, Ades es el Déu de la mort, doncs hi havia una pistola, una xeringa i un recipient amb sang.
La meva reflexió va ser cuan vaig veure l'estant on estava afrodita, la deessa de la bellesa i de l'amor, on s'havien caracterizat els diferents cànons de bellesa desde l'antigüetat fins ara. Com objecte teniem una foto de la marilyn monroe i una barbie, i com a divinitat afrodita. A
ixò va fer-me pensar en l'estereotip de dona que la societat busca, i els problemes que això comporta.
Desde sempre la societat ha buscat cànons de bellesa i estereotips per seguir, i ha rebutjat alló que no està fixat; Per això m'ha semblat bo per comentar, i per aixi oferir una reflexió a tothom sobre aquest tema, perquè només esta en les nostres mans que això canvii i deixi de portar problemes per a milers de dones sobretot, i tambè als homes que pateixen malalties per culpa d'aquest tema, estereotips , publicitat i que poden sorgir fins i tot a partir d' una cosa tan simpe com pot ser una visita a una exposició.

Reflexionem doncs!