dissabte, 20 d’octubre del 2007

Notícia i possible conversió en novel·la


La notícia que he trobat al diari (concretament al 20 minutos) ha sigut una nova referència al cas Madeleine. El que explicaré jo ara serà, resumidament, el cas Madeleine en general.
La familia McCann passava unes vacances a la Portuguesa ciutat de Praia da Luz. El dia 3 de maig, es produí la desgràcia: la filla petita dels McCann, Madeleine, desapareix misteriosament entre les 19.00 h i les 22.00 h. El matrimoni sopava a un restaurant a pocs metres de l'apartament, on restaven dormint els seus fills. Ells asseguren que en cap moment els deixaren sols, i que es turnaven per vigilar els seus fills, tot i que, els testimonis asseguren que el matrimoni no es mogué durant tot el sopar. Cap a les 22.00 h, durant una de les suposades visites de vigilància que es turnaven, se n'adonen que la petita no hi era, i asseguren que algú la va raptar ja que observaren el pelux amb el que la nena dormía a una repisa de l'habitació a la que la petita no arribava. Passaren al menys 30 minuts des de que s'adonaren de la desaparició de la nena fins que la policia rebí la seva trucada. La policía sospita que es tractà d'una mort "accidental" per part dels pares, que metges ambdós, administraren somnífers als petits. El matrimoni nega tot això, i asseguren que es tractà d'un segrest. Ha sigut molta gent, la que s'ha movilitzat i solidaritzat amb el cas Madeleine. La policía continua investigant, sota la hipòtesi que la nena ja és morta. S'espera trobar una solució coherent i que tot el malson acabi.

La meva idea de com convertir això en una novel·la seria la següent: la novel·la començaria amb la presentació dels personatges (una família se'n va a passar les vacances a un poble de Portugal...), després vindria el nus o trama (es produeix el misteriós segrest de la petita; la policía fa una llarga investigació barrejant sospites contra els pares, contra terceres persones...) i acabaría amb un desenllaç, a poder ser bo, on la petita retornés als braços dels seus pares i el responsable de la tragèdia rebés el seu merescut càstig.