dilluns, 21 d’abril del 2008

Per Sant Jordi jo em compraré...


... Terra Lliure, punt final

En aquest llibre es troben, per primera vegada, tots els debats polítics al voltant de l'estratègia armada, el procés de creació de Terra Lliure, els debats interns, les expulsions, les divisions i el procés de dissolució. Terra Lliure, punt final és explicat pels seus protagonistes principals, i alhora, pels seus coprotagonistes antagònics, sense cap tabú ni tampoc cap limitació de temps. Tot i mantenir l'estructura del documental -amb el mateix títol- de gran èxit emès a Televisió de Catalunya, el supera per esdevenir un treball periodístic únic tant en el món del periodisme com en el món de la historiografia.

David Bassa (Granollers, 1971) és redactor de política del programa de TV3 La nit al dia, que dirigeix Mònica Terribas. També per a Televisió de Catalunya ha treballat en diversos especials informatius i ha dirigit dos documentals: Memòria de l'infern i Terra Lliure, punt final. Com a periodista també ha estat reporter de TVE a Catalunya i redactor del diari El 9 Nou. Durant la seva trajectòria professional ha publicat vuit llibres d'assaig periodístic, sempre al voltant d'episodis històrics i polítics del país. Aquest Terra Lliure, punt final és el treball que, segons paraules de Bassa, "culmina molts anys d'estudi de l'independentisme armat a Catalunya".

Així doncs, recomano una mica de literatura històrica per conèixer de ben aprop la realitat d'aquesta organització armada. Tenir més coneixements sempre és bo, sobretot per entendre (o no) la nostra situació actual.
Jo me'l compraré. I tu?

1 comentari:

Adalaisa ha dit...

Fins a quin punt puc parlar de literatura històrica en aquest cas? Tu creus que seria el mateix cas, per exemple, de K.L.Reich o seria més aviat un document històric? La resposta és clara, així que, tot i donar-te les gràcies per la proposta de Sant Jordi, busca un altre llibre! (ep, literari!)