dissabte, 12 d’abril del 2008

Hannah Arendt




Hannah Arendt (Linden, Hanóver, Alemania,14 d'Octubre de 1906 - Nova York, Estats Units, 4 de dicembre de 1975), teòrica política alemana, moltes vegades anomenada filósofa, encara que ella sempre sempre va negar aquest nom, señalan que aquesta disciplina l'ocupa l'home en singular. Ella es describia com una teòrica de la pilítica, perquè les seves obres es centren en que els homes, no l'home, viuen a la Terra i no en la Lluna, habiten el món, pel que podría classificar-se com a politóloga.


"Los orígenes del totalitarismo" va ser publicat per primera vegada poc després de la guerra, a l'any 1948, i es va convertir en un dels primers llibres sobre la materia.
Després, la pervivència del régim bolchevic a les portes d'Europa va motivar més de mitja docena d'edicions. Avui dia, Alianza Editorial reedita l'obra de Arendt, en els seus tres volums, "Antisemitismo", "Imperialismo", "Totalitarismo"; a violència racial, la violència del poder i la dominació per la violència.

A l'Agost de 1936, l'osbcur règim nazi organitzava uns JJOO pensats per donar propaganda a la nova Alemania, al nou home alemany. Encara els més despistats buscaven confiats el acord i pacte amb Hitler; els més "suspicables" van veure les desfilades i les coreografíes de l'Estat Olímpic de Berlin, el tenebrós futur d'Europa.
Van advertir que aquesta propaganda era una característica essencial del nou règim totalitari. La propaganda va durar fins el suspir final, quan els soviètics van aixecar "la bandera de la hoz", i el martell sobre un Reichstag en ruïnes.


Altres dels seus llibres són: Salvar la patria judía (1948), Sobre la revolución (1963), La condición humana (1969) i La vida del espíritu (1971).



Bibliografía: www.libros.libertaddigital.com i Wikipèdia