diumenge, 2 de desembre del 2007

la Bogeria


Aquí està la meva portada de" la Bogeria".
Vull comentar algo que m'ha cridat molt l'atenció, primer de tot dir que el personatge que aqui respresento a sortit de la meva imaginació a partir de les explicacions que és fan al llibre den Daniel Serrallonga-tan fisiques com psiquiques- i que no l'he copiat, ni tan sols he agafat una idea, doncs bé, la curiositat és que sense haver tret l'imatge de cap lloc, totes les portades de la bogeria dibuixades,són d'aquest estil per no dir iguals, per exemple, podem veure a l'imatge que ha penjat en Siset, que en Daniel Serrallonga és representat amb un barret (en aquest cas és de copa) i un nas molt gros, acompanyat d'uns curiosos vestits.
Més tard la Marta, va penjar una altra portada amb dibuixos també i curiosament,segueix la mateixa descripció.
I ara em pregunto..Será que la societat continua tenint l'idea d'un Daniel Serrallonga al cap? És a dir, continua la societat tenint una idea determinada de la bogería? I si no és aixi, perquè totes les representacions tenen trets representatius,determinats, i semblants? Reflexioneu i deixeu un comentari si us plau. Gràcies.

1 comentari:

Adalaisa ha dit...

Bona observació! Hi ha esquemes culturals sobre determinades accions que no canvien l'essència. Avui dia una persona boja està més ben vista, a causa dels avanços que s'han fet en neurologia, però no deixa de ser un boig per a la societat. Aquest podria ser un bon treball de recerca!