diumenge, 6 de gener del 2008

Pel·lícula

La pel·lícula que he escollit és 7 vírgenes. Volía fer-ho amb la pel·lícula que ens vas recomanar la de El club de los poetas muertos, me la vaig baixar i tot però no he tingut temps de veure-la així que he pensat una que ja hagués vist, i que no fos comercial i crec que aquesta no ho és molt.

La pel·lícula va d'un noi de barri que està internat en un reformatori. Un dia rep un permís de llibertat provisional durant 48h per assistir a la boda del seu germà. Això suposa tornar al barri, tornar a veure als seus amics... i tornar a la seva vida anterior al reformatori durant aquest permís. En aquestes 48h fuma, beu, s'emborratxa, surt amb els amics, roba... se sent lliure un altre cop, però s'adona de que ja res no és el mateix, que tot ha crescut i ha canviat.

I pensareu: I això qué té de literari? Doncs hi ha un moment al final de la pel·lícula que és el que jo trobo literari. Durant el transcurs de la pel·lícula, hi ha un moment en què el protagonista (el noi que ha sortit del reformatori) i el seu millor amic fan un joc, el joc de les "7 vírgenes" que consisteix a posar 7 verges en cercle i una espelma davant el mirall, i se suposa que et diuen com moriràs. Bé, doncs, el millor amic va fer allò feia temps i li havien dit que el mataría un ós verd. El noi va riure i no s'ho va creure. Doncs a la part final, aquest noi mor. Havia timat a un veí seu i aquest per venjança l'agafa per l'esquena i el colpeja. El noi cau a terra i comença a sortir-li sang de l'orella. El protagonista recorda una cosa que li van ensenyar de petit: quan a una persona li surt sang de l'orella és que és morta. El veí que l'havia colpejat se'n va i quan es dona la volta, el protagonista se n'adona que darrera de la samarreta té el dibuix d'un ós verd.