dilluns, 1 d’octubre del 2007

Repetició fàbula

La fàbula que ara explicarè, vé sense anar més lluny del cap d'una amiga,Sara.
Efectivament es una fàbula inventada.

-Hi Havia una vegada una princesa que va néixer en un regne petitó i va trobar un princep que li va prometre el món, la princesa tota convençuda, va marxar amb ell sense pensar-lo, ja que el princepe va prometre donar-li tot el que necesitava.
Pero el princep no sabia que la princesa no necesitava el món.
El princep obsesionat per oferir-li-ho, va invair-lo desesperadament fins fer-se senyor de ell, i aixi, oferir-li a la princesa. Aquesta fan de governar el món, va deixar de donar a la princesa el que més necesitava: les seves caricies, el seu amor..
Aixi que quan el princep va tornar per oferir-li el món, ella ho va rebutjar i va abandonar el princep.
Ell sense entendre res, va anar a demanar consell a un sabi de la cort, que li va aclarar els seus dubtes, donant-se compte aixi, del gran error que havia comés...

La fabula d'aquesta petita història, és que vivim en un món capitalista, materialista..I ens centrem en donar alló que podem comprar, no res que sigui un sobre esforç o que ens façi parar-nos a pensar si li agradarà o no.
Aixó va ser precisament el que li va pasar el princep, ell li va prometre que li donaria tot ( i ella no esperaba un regal, si no alguna cosa que li pogués fer feliç,como un somriure, una caricia..etc. Quan va veure que el princep no li proporcionaba, i que estaba tan cegat que mai li proporcionaria, va decidir marxar.
El princep no va entendre perquè si li havia donat tot, el va abandonar, fins que, una persona sabia li va explicar el que sin que ell es donés compte havia succeït.

Aquesta es la meva manera d'entendre la fàbula,per aixó vaig posar la frase que ella(la Sara) em va citar, seguidament de contar-me aquesta história.