diumenge, 28 d’octubre del 2007

Jordi Sierra i Fabra guanya el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil


L'escriptor Jordi Sierra i Fabra, nascut a Barcelona el 1947, ha guanyat el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil, concedit pel ministeri de Cultura, amb la seva obra "Kafka y la muñeca viajera", publicada per Siruela.
El premi, dotat amb 15.000 euros, distingeix el millor llibre de literatura infantil i juvenil publicat l'any 2006 en qualsevol de les llengües oficials que es parlen a l'Estat espanyol. El jurat ha estat presidit pel Director general del Llibre, Rogelio Blanco, a més de Dolores Vilavedra, Luis Mateo Díez, Miguel Ángel Asiain, Josep M. Aloy, Euloxio Rodríguez, Teresa Maña, Carmen Martín, Estela Dángelo, Jesús Manuel Ferrajón, i Fernando Marías, autor guardonat en l'edició anterior.
Sierra ha dirigit algunes de les principals revistes de l'estat espanyol dedicades a la música rock, moltes de les quals va fundar ell mateix. Ja en el terreny literari, en el qual ha estat un escriptor llargament guardonat, destaca per obres com "John Lennon", "Donde esté mi corazón", "Aydin", "Mis hermanos y yo", "Diario de los Beatles", "El asesino del sargento Pepper's'" i "Las Furias", "Camps de maduixes" i un llarg etcètera.
Jordi Sierra va agafar la ploma de ben petit i amb 25 anys ja va publicar el seu primer llibre, dedicat a una temàtica que sempre més l'acompanyaria al llarg de la seva trajectòria. "Historia de la música pop" va ser la primera de més de 200 obres que s'internen tant a la literatura infantil i juvenil -gènere en el qual ha aconseguit gairebé tots els premis literaris importants- com a molts altres gèneres que van des de la novel·la negra, policíaca i de ciència-ficció a la poesia, l'assaig o els llibres biogràfics i dedicats a la història de la música. La seva tasca literària ha estat reconeguda ara amb el premi més important de la narrativa infantil i juvenil de l'Estat.
A data de 29-10-2007, afegeixo:
Informació extreta dels webs: