dissabte, 27 d’octubre del 2007

Notícies - Madeleine

Successos.- Una agència de detectius catalana que ajuda els pares de Madeleine creu que està segrestada al Marroc


BARCELONA, 26 d'octubre (EUROPA PRESS)

Els pares de la nena britànica de tres anys desapareguda al maig del sud de Portugal, Madeleine, han contractat els serveis d'una agència de detectius amb seu a Barcelona per investigar el possible segrest de la menor. Els investigadors privats treballen amb l'única hipòtesi que la menor està segrestada en alguna zona del Marroc.

Segons han avançat avui 'La Vanguardia' i 'El Mundo' i ha explicat a Europa Press el director general de Método 3, Francisco Marco, l'agència, amb experiència en casos internacionals, va fer-se càrrec del cas fa un mes.

A més, l'empresa va posar en marxa dimecres una adreça de correu electrònic i un telèfon d'informació per rebre qualsevol pista sobre el parador de Madeleine.

Des que funcionen els dos sistemes, l'agència ha rebut unes 400 comunicacions, moltes de les quals procedeixen de britànics o espanyols que han viatjat al Marroc i que apunten que la nena podria haver estat traslladada a aquest país. Precisament, detectius de l'empresa van viatjar al país magribí a començament d'octubre per investigar aquest punt i alguns hi continuen, tot i que Marco no ho ha volgut confirmar.

En un primer moment els pares de Madeleine havien contractat uns detectius anglesos per negociar un possible rescat amb els segrestadors. Tot i això, ara s'ha descartat que els raptors exigeixin diners a canvi de la menor, sinó que la podria retenir alguna xarxa de pedofília infantil o algú que vol comerciar-hi, ja que una nena blanca i rossa pot ser molt preuada en certs ambients marroquins.

Segons Marco, Madeleine McCann podria trobar-se en alguna zona rural marroquí, on és molt difícil que hi hagi turistes o que algun veí de la zona ho denunciï.

L'agència de detectius demana la col·laboració ciutadana per aportar pistes i ha posat a disposició de tot el món el telèfon 24 hores 902 300 213 i l'adreça electrònica 'maddie@metodo3.es'.

Segons Marco, molts ciutadans no confien completament en la policia, pel qual prefereixen donar pistes a detectius privats.



Bé, aquesta ja és una notícia coneguda per tothom, desde fa gairebé sis mesos que se'n parla, i cada dia en surt una cosa nova, una notícia nova, una pista nova, per arrivar al final d'aquest cas tan misteriós, del qual ja n'estàn ben aprop.

Crec que si ajuntéssim desde la primera notícia que vam tenir d'aquest cas, fins la última dita fins ara, es podria crear una novela, seria de tipus misteri, i el tema seria la desaparició.
A més, aquest és un tema que passa molt sovint en aquest món quasi bé cada dia, per desgràcia.