dissabte, 8 de desembre del 2007

Jacint Verdaguer

Flors del Calvari. Llibre de consols.
Barcelona: Impremta de Henrich i Companyia, 1895; Barcelona

Verdaguer va publicar Flors del Calvari. Llibre de consols el 1896, en plena crisi personal, com a resultat poètic d'un profund trasbals interior. El recull aplegava composicions escrites, majoritàriament, durant els dos anys anteriors. Algunes flors, en efecte, es poden llegir com a correlat poètic dels virulents articles "en defensa pròpia" apareguts a la premsa barcelonina pocs mesos abans. Si Baudelaire, autor de Les fleurs du mal, es debatia entre el spleen i l'idéal, a les Flors del Calvari Verdaguer es mostra esqueixat per l'atracció del cant i la dolorosa realitat del seu calvari personal. En tots dos florilegis, tanmateix, s'hi pot percebre una mateixa interrogació romàntica sobre el sentit de la poesia i la funció del poeta.

La present edició, a cura de Narcís Garolera, reconegut especialista en l'obra de Verdaguer, vol posar a l'abast dels lectors d'avui, en volum independent i amb les màximes garanties textuals, un títol revelador del canvi operat en la poesia d'aquest autor als darrers anys de la seva vida.

www.escriptors.cat/autors/verdaguerj/obra





Bé, això és l'únic que he aconseguit trobar després d'una hora i vint minuts buscant, és molt pobre ja que ni tan sols tinc un fragment per reproduir com demanaves a l'activitat, ni l'he trobat en les pàgines que vas recomanar.
Se que la nota d'aquesta activitat estarà suspesa, pero ME RINDOOO!